Mikä kuulokojeista oli testimme paras?

Lukuaika: 4 min.
03.05.21

Laitoimme kolme markkinoiden parhaista kuulokojeista realistiseen meluisaan ympäristöön – osoittaaksemme, miten hyvin ne pystyvät auttamaan sinua.

 

Kuvittele, että olet kahvilassa. Ympärilläsi on paljon hälinää ja ihmisiä, jotka puhuvat. Istut ystävän kanssa, mutta sinulla on vaikeuksia kuulla, mitä hän sanoo.

Nyt paikalle tulee lisää ystäviä. Käynnissä on useita keskusteluja. Haluat pystyä puhumaan eri aikaan eri ihmisille, joten sinun pitää olla tietoinen siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Tämä on iso haaste useimmille kuulokojeille!

Sen vuoksi, jos haluat tietää, miten hyvä kuulokoje on, tämän kaltaiset tilanteet ovat hyvin tärkeitä.

Niinpä ryhtyessämme vertailemaan kolmea parhaista kuulokojeista, käytimme juuri tällaista tilannetta.

Kuulokojeiden testaus tosielämän äänillä

Valitsimme ensin todellisesta elämästä tilanteen, jossa ihmiset puhuvat ja tallensimme sen 360° mikrofonilla. Tallensimme puheen sekä ympäristön äänet ja melun.

Rakensimme sitten saman tilanteen erityiseen äänistudioon.

Paras kuulokoje puheen kuulemiseen

Voimme ylpeinä todeta, että testien perusteella Oticon More™ -kuulokojeilla voit kuulla edessäsi olevat ihmiset erittäin hyvin, joten keskustelujen seuraaminen on helpompaa.

Testitulokset osoittivat myös, että Oticon More -kuulokojeet auttavat kuulemaan muita ympärilläsi olevia ihmisiä huomattavasti helpommin. Ne paransivat testissä merkittävästi sivusuunnasta tulevan puheen kuulemista, jolloin ympäristön tiedostaminen on vaivattomampaa, eikä sinun tarvitse kääntää päätä kuullaksesi asioita.

Voit myös siirtyä keskustelusta toiseen helpommin.

Katso lisää hämmästyttävistä testituloksista täältä

 

 

Katso tutkimuksen 2.osa tästä

Enemmän merkityksellisiä ympäristön ääniä

Oticon More -kuulokojeiden avulla aivojen on helpompi havaita muita ympärilläsi tapahtuvia asioita, kuten ihmisten juttelu, jonkun pyytämä huomio, lintujen laulu ja ne lukemattomat muut kiinnostavat asiat, jotka tekevät elämästä mielenkiintoista!

Ympäristön äänet ovat tärkeitä, jotta aivot voivat tiedostaa, mitä ympärilläsi tapahtuu. On siis hyvä uutinen, että Oticon More -kuulokojeet auttavat kuulemaan paitsi sen, mitä ihmiset sanovat myös enemmän ympäristön tärkeitä ääniä.

Valmiina muutoksiin äänimaisemassa?

Montako erilaista ääniympäristöä luulisit kohtaavasi päivän aikana? Kysymys ei ole helppo.

Aamulla kotona voi olla aika hiljaista. Sitten kun lähdet ulos kadulle, melu lisääntyy. Entä jos käyt kaupassa? Tai laitat television tai radion päälle?

Ääniympäristö voi muuttua monia kertoja päivän aikana – etenkin, jos käyt ulkona jossakin tai luonasi käy vieraita.

Siksi on tärkeää, että kuulokojeet pystyvät sopeutumaan nopeasti ääniympäristön muutoksiin. Jos kojeet toimivat liian hitaasti, joudut odottamaan niiden ”sopeutumista” ennen kuin ne pystyvät tarjoamaan sinulle parhaan äänen.

Kun testasimme nopeutta, jolla nämä kolme kuulokojetta sopeutuvat muutoksiin, Oticon More oli selvästi nopein.

Se tarkoittaa, että Oticon Morella äänet kuuluvat selkeämpinä paljon nopeammin. Muiden valmistajien kojeiden kanssa voit joutua odottamaan huomattavasti pidempään ennen kuin kuulet niin hyvin kuin haluaisit – toisinaan yli 20 sekuntia.

Lisäksi myös äänen laatu on parempi…

Puhtaampi ääni

Aivan kuten HiFi-musiikkijärjestelmät eri kuulokojeet eroavat valtavasti siinä, minkä laatuisen äänen ne tarjoavat.

Toisin kuin musiikkijärjestelmää, kuulokojeita kuitenkin käytetään yleensä koko päivä. Niinpä kuulokojeiden tuottamasta äänestä tulee se, millaisena koet maailman.

Eri äänten laatu ja tarkkuus – samoin kuin niiden väliset erot – ovat äärettömän tärkeitä. Kutsumme tätä äänen puhtaudeksi.

Äänen puhtaus tekee aivoille helpommaksi erotella äänet toisistaan ja saada paremmin selvää, mitä ihmiset sanovat. Ja ennen kaikkea puhtaampi ääni antaa sinulle vahvemman tunteen siitä, että olet oikeasti, aidosti läsnä.

Olemmekin hyvin ylpeitä siitä, että Oticon More -kuulokojeet tuottivat testissämme puhtaimman äänen. Ne toistivat tärkeät äänet muita kojemerkkejä tarkemmin, paremmalla kontrastilla ja yksityiskohtaisemmin.

Katso lisää Oticon More -kuulokojeista täältä

Koska ne ovat aivoystävälliset kuulokojeet

Uskomme, että syy siihen, miksi Oticon More päihittää muut merkit on siinä, että Oticon More -kuulokojeet tukevat aivoja. Ne tukevat aivojen luonnollista toimintatapaa pyrkimällä antamaan niille mahdollisimman paljon tietoa sen sijaan, että leikkaisivat pois ääniä ympäriltäsi.

Tämä ainutlaatuinen lähestymistapa perustuu oivallukseen siitä, että aivot ovat maailman paras ääniprosessori!

Katso täältä, mitä aivoissa tapahtuu kuullessamme

Haluatko ottaa yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen?

Etsi lähin audionomi

 

_________________________________________

 

Katso lisätietoja tutkimuksista ja tieteestä, johon perustamme näkemyksemme lukemalla whitepaper täältä