KUINKA

Pidät huolta kuulokojeistasi

Kuulokojeet auttavat sinua elämässäsi ja me valmistajana varmistamme, että ne palvelevat sinua vuosia – jos myös sinä huolehdit niistä hyvin.

Voit antaa kuulokojeillesi mahdollisimman pitkän käyttö-iän ja taata niiden toimintavarmuuden näillä helpoilla ohjeilla.

Mikä on kuulokojeiden käyttö-ikä?

Lue lisää

Vältä pudottamista, iskuja ja kolhuja

Pienet komponentit kuulokojeiden sisällä ovat kestäviä, mutta mikään eletroninen laite ei ole tuhoutumaton. Huolehdi, että käsittelet kuulokojeita pehmeän alustan- mieluummin kuin esim. kovan kylpyhuoneen lattian päällä, jotta vältät kuulokojeiden rikkoutumisen niiden pudotessa. Säilytä kuulokojeet turvallisessa paikassa omassa kotelossaan tai kuivauslaitteessa silloin, kun ne eivät ole korvissasi.

Suojaa kesällä

Kesällä hikoilemme enemmän, mikä voi aiheuttaa kosteuden pääsemisen kuulokojeiden sisään. Tarkasta kosteus avaamalla paristokotelo ja anna kojeiden kuivua paristoluukku avoimena tarvittaessa.

Älä säilytä kuulokojeita suorassa auringon valossa tai kuumassa autossa – Kuulokojeiden muovinen säilytyskotelo voi sulaa kovassa kuumuudessa.

Vinkkejä rannalle

Aurinkorannalla ja vesillä liikkuessasi kuulokojeesi voivat joutua kosketuksiin meriveden, hiekan ja aurinkosuojavoiteen kanssa. Suolaisen veden suolakiteet voivat päästä kojeittesi sisälle vahingoittaen koneistoa, hiekka voi tukkia mikrofoniaukot ja aurinkosuojavoiteet voivat sisältää kemikaaleja, jotka vahingoittavat kuulokojeiden muovikuorta.

Joten vältä koskettelemasta kuulokojeistasi hiekkaisilla käsillä, poista kuulokojeet lisätessäsi aurinkosuojavoidetta ja vältä kosketusta suolaveden kanssa käyttäessäsi kuulokojeita.

Ole huolellinen käyttäessäsi kosmetiikkaa

Kemikaalit voivat vauroittaa kuulokojeita. Kosmetiikkatuotteet kuten hiuslakka, hajuvedet, parfyymit, partavedet, aftershave- ja aurinkorasvat, hyönteiskarkottimet ja korvatipat voivat sisältää kyseisiä kemikaaleja.

Poista aina kuulokojeesi ennen kyseisten tuotteiden lisäämistä ja anna niiden imeytyä tai kuivua rauhassa. Muista sitten pestä kätesi ennen kuin asetat kuulokojeet takaisin korvaasi. Älä koskaan käytä puhdistusnesteitä tai liuottimia puhdistaessasi kuulokojeitasi.

Lue lisää, kuinka puhdistat kuulokojeesi turvallisesti 

Kylmä aiheuttaa kosteuden kertymistä kuulokojeisiin ja heikentää paristoja

Talvikelit voivat aiheuttaa haasteita kuulokojeparistoille. Pakkasella paristojen on kamppailtava tuottaessaan virtaa, mikä vähentää niiden tehoa ja lyhentää käyttöikää. Yritä säilyttää kulokojeparistot aina huoneenlämmössä. Mikäli pidät mukanasi varaparistoja kylmissä olosuhteissa, kanna ne takin sisätaskussa, jossa ne pysyvät paremmin jäätymättä.

Äkilliset lämpötilan vaihtelut ulkoa sisään kuljettaessa - kylmästä lämpimään, voi aiheuttaa kosteuden kertymistä kuulokojeen sisään. Suosittelemme kuivaamaan kojeet avaamalla paristokotelot tai käyttämään kuulokojeiden kuivauslaitetta.

Varovaisuutta veden kanssa

Kuulokojeet on suunniteltu kaikkiin päivittäisiin elämäntilanteisiin, mukaan lukien sateessa kastuminen tai hikoilu. Koska komponentit ovat nanopäällystettyjä, Oticon-kuulokojeet täyttävät IP68- luokituksen vaatimukset ja voivat selviytyä upotettaessa 1,5 metrin syvuyyteen veden alle jopa 30 minuutin ajan.

Jos kosteus pääsee kuitenkin kojeen sisälle, se voi vaikuttaa pariston kosketuspintaan aiheuttaen väliaikaisen toimintahäiriön. Joten jos kuulokojeesi kastuvat, avaa paristokotelot yöksi tai harkitse kuulokojeiden kuivauslaitteen hankkimista.

Mikä on kuulokojeen keskimääräinen käyttö-ikä?

Jos investoit laadukkaisiin kuulokojeisiin, niiden arvioitu käyttö-ikä on 3-7 vuotta. Joten sinun ei tarvitse uusia kuulokojeita usein, jos pidät niistä hyvää huolta.

Käyttö-ikä on kuitenkin keskiarvo, johon vaikuttaa myös kuulokojeiden malli. Korvakäytävä (ITE) kuulokojeet kestävät yleensä viisi vuotta, kun taas korvantauskojeet kestävät yleensä viidestä kuuteen vuotta.

Yksi asia on varma: hyvällä ja säännöllisellä huolenpidolla maksimoit kuulokojeidesi käyttö-iän.

 • Kuulo

  Tiesitkö, että kuulo on ainoa aistimme, joka ei koskaan nuku?

 • Yhdistettävyys eri laitteisiin

  Kuinka kuulokojeet yhdistetään eri laitteisiin, kuten TV:hen tai puhelimeen.

 • Tuki ja ladattavat tiedostot

  Katso opastusvideoita ja ohjeita, kuinka käyttää kaikkia Oticon-malliston kuulokojeita ja lisälaitteita.

 • Löydä lähin toimipiste

  Tutkituta kuulosi, hae tukea ja apua Oticonin kuuloalan ammattilaisilta.