Anna kuuloalan
ammattilaisen auttaa

Jos sinulla on vaikeuksia kuulla, kuulosi kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella. Kuulontutkimus ei kestä kauaa, ja se on täysin kivutonta. Lue lisää siitä, mitä kuulokeskuksissa tapahtuu.

Kuuloalan ammattilainen eli  audionomi on erikoistunut kuulonalenemien diagnosoimiseen ja hoitoon. Audionomin tavoitteena on se, että kuulet mahdollisimman hyvin ja kuulonalenemasi haittaa mahdollisimman vähän elämääsi.

Kuulontutkimus 

Kuuloalan erikoisliikkeissä tehdään kokonaisvaltaisia kuulontutkimuksia koulutetun ammattilaisen toimesta. Tutkimuksen perusteella voidaan tunnistaa  kuulovikasi taso ja tyyppi. Tämä ei kestä kauaa, ja se on täysin kivutonta. Saat tulokset ja suosituksen sinulle sopivista kuulokojeista samalla käynnillä.

 Etsi lähin kuulokeskuksesi

Käyntiin valmistautuminen

Missä tilanteissa sinulla on vaikea kuulla? Olemme keränneet listan kuulonaleneman yleisimmistä oireista. Kirjoita itsellesi ylös, kuinka monet näistä pätevät sinuun kohdallasi ja miten ne vaikuttavat elämääsi. Kirjoita myös mahdolliset huolenaiheet koskien kuulonalenemaa tai kuulokojeita, jotta muistat keskustella niistä kuuloalan ammattilaisen kanssa.

Lista oireista

Sopivan kuulokojeen valinta

Oikeanlainen  kuulokoje tarjoaa apua useimpiin kuulonalenemiin. Kuulontutkimuksen lisäksi kuuloalan ammattilainen tulee kysymään sinulta myös elämäntyylistäsi, mallimieltymyksistäsi ja budjetistasi. Kuulontutkimuksen ja keskustelunne pohjalta kuuloalan ammattilainen suosittelee sinulle erilaisia ratkaisuja.

Lue lisää kuulokojeista

3 askelta parempaan kuuloon
Kuuloalan ammattilaisen tekemän kuulontutkimuksen lisäksi läheisesi voivat tukea sinua matkalla kohti parempaa kuulemista. Kaikki riippuu kuitenkin yhdestä henkilöstä: SINUSTA.

OTA VASTUU
KUULOSTASI

Matkan ensimmäinen tärkeä askel on tunnustaa, että tarvitset apua kuulo-ongelmaasi. Kuulokojeen hankkimisen jälkeen on tärkeää, että käytät niitä päivittäin.

Lue vinkkimme uusille käyttäjille

KESKUSTELE
LÄÄKÄRIN KANSSA

Lääkärisi voi auttaa sinua kuuloasioissa. Korvavaikku tai -tulehdus voi toisinaan aiheuttaa väliaikaista heikennystä kuulossa. Jos kuulovikaa ei kuitenkaan voida parantaa lääkärinhoidolla, on hakeuduttava kuulontutkimukseen.

Lue lisää heikentyneestä kuulosta 

PYYDÄ APUA
LÄHEISILTÄSI

Pyydä hyvä ystäväsi tai perheenjäsen mukaan kuulontutkimukseen kertomaan asioita kuulostasi, joita et välttämättä ole itse huomannut. Heidän tukensa on myös tärkeää kuulokojeen käyttämisen ensimmäisinä päivinä.

Lue lisää siitä, miten sukulaiset voivat auttaa

Huolestuttaako ajatus kuulokojeista?


Olen liian nuori käyttämään kuulokojeita
Noin joka kuudennella aikuisella on jonkinasteinen kuulonalenema. Nykyiset elämäntavat tarkoittavat, että moni kokee kuulo-ongelmia jo nuorella iällä. Koska kuulo heikkenee asteittain, et välttämättä edes tiedosta huonoa kuuloasi, toisin kuin läheisesi.

Olen urani huipulla
Huonon kuulon vuoksi aivosi joutuvat työskentelemään ahkerammin erottaakseen tärkeät äänet taustamelusta. Jokapäiväisistä toimista, kuten toimiston kokouksista, tulee entistä vaativampia ja väsyttävämpiä. Kuulokojeiden avulla ymmärrät paremmin ääniä ja sanoja, joten voit helpommin keskittyä itse keskusteluun.

En halua näyttää siltä, kuin minulla olisi kuulovamma
Nykyajan kuulokojeet ovat tyylikkäitä ja ennen kaikkea täysin näkymättömiä. Kenenkään ei tarvitse tietää niistä, ja pian unohdat itsekin käyttäväsi niitä. 

Hyväksyn kuulonalenemani – miksi näkisin vaivaa?
Huonolla kuulolla voi olla negatiivinen vaikutus suhteisiisi muiden ihmisten kanssa. Kuulokojeiden käyttö ei paranna pelkästään omaa elämänlaatuasi, vaan myös ympärilläsi olevien ihmisten elämänlaatua. 

Tutustu tyylikkäisiin ja pienikokoisiin kuulokojeisiimme ja löydä suosikkisi

Mikä kuulokojetyyppi sopii sinulle?

Kuulokojeita on kahden tyyppisiä, jotka molemmat toistavat korkealaatuista ääntä. Valintasi riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi kuulokojeen huomaamattomuuteen ja toiminnallisuuksiin liittyen.

 • Korvantauskojeet

  Huomaamaton
  Sopii useimpiin kuulonalenematyyppeihin ja -asteisiin
  Helppokäyttöiset painikkeet
  Erinomainen yhdistettävyys

   

   

  Lue lisää

 • Korvakäytäväkojeet

  ”Näkymätön” vaihtoehto
  Lievästä vaikeaan kuulonalenemaan
  Yksilöllisesti muotoiltu istumaan korviisi
  Erinomainen yhdistettävyys*

  *Saatavilla vain valikoiduissa malleissa

   

  Lue lisää

 • Miten kuulo toimii

  Kuulemme aivoilla – emme korvilla. Opi tuntemaan, miten kuuleminen tapahtuu

 • Ensimmäinen käynti

  Lue, mitä odottaa ensimmäiseltä käynniltä kuuloalan ammattilaisen luona

 • Tinnitus

  Mitä tinnitus on, miksi ihmiset kärsivät siitä ja miten sen oireita voi lieventää

 • Etsi kuulokeskus

  Kuuloalan ammattilainen testaa kuulosi ja suosittelee sinulle sopivaa hoitoa.