Bluetooth on langaton teknologia, joka yhdistää monia päivittäin käyttämiämme laitteita, kuten kuulokkeita, älypuhelimia, tietokoneita, kaiuttimia - ja myös kuulokojeita. Bluetooth-teknologia antaa mahdollisuuden lähettää tietoja, kuten kuvia, musiikkia, videoita ja ääntä ilman kaapeleita.

Bluetooth-teknologiassa on kolme erilaista protokollaa, joilla jokaisella on omat omainaisuutensa ja sovelluskohteensa.

LE Audio on seuraavan sukupolven Bluetooth. Se yhdistää Bluetooth Classicin ja Bluetooth Low Energyn edut pidemmällä akun kestolla, monipuolisilla liitäntämahdollisuuksilla ja hyvällä äänenlaadulla.
LE Audio on erityisesti suunniteltu äänen siirtämiseen, ja se antaa mahdollisuuden yhdistää Oticon-kuulokojeet suoraan sitä tukeviin laitteisiin, kuten Android-puhelimiin, tablettilaitteisiin ja Windows PC-tietokoneisiin

Bluetooth Low Energy käyttää vähemmän virtaa Bluetooth Classiciin verrattuna. Se on standardiprotokolla, joka on tarkoitettu pelkästään datan siirtoon. Apple, Android™ ja Oticon ovat kaikki kehittäneet omat Bluetooth Low Energy -protokollaversionsa audion lähettämiseen ja muille datamuodoille. Näitä versioita käytetään Oticon-kuulokojeissa ja ne antavat mahdollisuuden suoratoistaa ääntä Apple- tai Android-laitteista.

Bluetooth Classic on alkuperäinen Bluetooth-teknologia. Sitä käytetään useimmin langattomien kuulokkeiden, peliohjaimien ja matkapuhelinten kaltaisissa laitteissa. Oticon-kuulokojeet eivät käytä Classic Bluetoothia.

Classic Bluetooth ja Bluetooth Low Energy -teknologiaprotokollat eivät pysty keskustelemaan toistensa kanssa. Tämän takia Oticon-kuulokojeita ei voida yhdistää suoraan monien laajasti saatavilla olevien laitteiden kanssa, jotka käyttävät Classic Bluetoothia.

Sen lisäksi standardimallinen Bluetooth Low Energy -protokolla on suunniteltu pelkästään datan siirtoon. Tämän takia Apple®, Android™ ja Oticon ovat kaikki kehittäneet omia Bluetooth Low Energy -protokollia audion - ja muiden tietomuotojen siirtämiseksi.

LE Audio yhdistää Bluetooth Classicin ja Low Energyn edut pidemmällä akun kestolla, monipuolisilla liitäntämahdollisuuksilla ja hyvällä äänenlaadulla.

Kuinka Oticon Bluetooth -kuulokojeet viestivät muiden mobiililaitteiden kanssa?

Bluetooth Low Energy on jo käytössä Applen kannettavissa laitteissa, kuten iPhonessa, mikä mahdollistaa äänen suoratoiston iPhone-, iPad- ja Mac-laitteista kaikkiin Oticon Bluetooth -kuulokojeisiin – olipa kyse puheluista, musiikista tai mistä tahansa muusta äänestä. Applen handsfree-viestintäprotokolla tukee äänen suoratoistoa.

Monet Android-puhelimet tukevat Android ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) -protokollaa ja jotkut tukevat LE Audiota, mikä tarkoittaa, että ne voivat suoratoistaa ääntä yhteensopiviin kuulokojeisiin. Klikkaa tästä nähdäksesi, mitkä Android-laitteet tukevat suoratoistoa Oticon kuulokojeisiin.

Useimmat Android-laitteet kuitenkin tukevat vain langatonta Classic Bluetooth -teknologiaa. Oticon-kuulokojeet eivät käytä tätä teknologiaa, koska se kuluttaa enemmän tehoa. Siksi suoratoisto sellaisenaan puhelimiin, jotka eivät tue ASHA-protokollaa, ei ole mahdollista. Ratkaisu tähän on Oticon ConnectClip!

ConnectClip on laite, joka yhdistää matkapuhelimen (Android tai iPhone) langattomasti Oticonin Bluetooth-kuulokojeisiin. Koska ConnectClipissä on sekä Classic Bluetooth että Bluetooth Low Energy, se toimii myös sellaisten kuulokojeiden ja laitteiden kanssa, joissa on vain Classic Bluetooth. Näin laitteet voivat sitten kommunikoida keskenään.

ConnectClip tarjoaa myös kaksisuuntaisen ääniyhteyden eli oma ääni voidaan suoratoistaa takaisin puhelimeen. Kaksisuuntaisen yhteyden ansiosta voit nauttia handsfree-puheluista ystävien ja perheen kanssa.

ConnectClip on myös hyödyllinen, kun sinun tarvitsee kuulla toisen henkilön puhe esimerkiksi väkijoukossa tai meluisassa ympäristössä. ConnectClip toimii tällöin pienenä etämikrofonina, jota keskustelukumppanisi pitää. ConnectClip poimii hänen äänensä ja striimaa sen suoraan korviisi kuulokojeiden kautta.

Jos haluat tietää enemmän mahdollisuuksista yhdistää kuulokojeet käyttämiisi laitteisiin, kuten puhelimeen ja televisioon, seuraa tätä linkkiä ja lue blogijulkaisumme Oticonin yhdistettävyydestä.