Bluetooth-teknologiaa käytetään monissa jokapäiväisissä laitteissa, kuten kuulokkeissa, älypuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, kaiuttimissa – ja kuulokojeissa. Bluetoothilla voidaan siirtää dataa, esimerkiksi valokuvia, musiikkia, videoita ja jopa puheääntä, helposti ilman kaapeleita.

Classic Bluetooth on se alkuperäinen Bluetooth-teknologia. Sitä käyttävät pääasiassa sellaiset laitteet kuten langattomat kuulokkeet, peliohjaimet ja matkapuhelimet.

Oticon-kuulokojeissa käytetään uudempaa teknologiaa nimeltä Bluetooth Low Energy, jonka suuri etu on, että se kuluttaa paljon vähemmän tehoa kuin Classic Bluetooth. Näin kuulokojeiden paristo kestää pidempään.

Classic Bluetooth- ja Bluetooth Low Energy -protokollat eivät pysty viestimään keskenään. Tämän vuoksi Oticon-kuulokojeet eivät pysty kommunikoimaan suoraan Classic Bluetoothia käyttävien laitteiden kanssa.

Lisäksi tavallinen Bluetooth Low Energy -protokolla on suunniteltu vain datan siirtoon. Tästä syystä Apple®, Android™ ja Oticon ovat kaikki kehittäneet oman Bluetooth Low Energy -protokollansa, joka soveltuu myös äänen (ja muiden datamuotojen) siirtoon.

Miten Oticonin Bluetooth-kuulokojeet kommunikoivat muiden mobiililaitteiden kanssa?

Applen mobiililaitteissa, kuten iPhonessa®, on valmiina Bluetooth Low Energy, joten voit striimata äänen – kuten puhelut, musiikin ja muut äänet – iPhonesta ja iPadista® suoraan kaikkiin Oticonin Bluetooth-kuulokojeisiin. Äänen suoratoistoa tukee Applen LEA (Low Energy Audio) -protokolla.

Osa uusista Android-puhelimista tukee uuttaa Android ASHA (Audio Streaming for Hearing Aids) -protokollaa, mikä mahdollistaa äänen suoratoiston yhteensopiviin kuulokojeisiin, kuten Oticon Moreen. Katso täältä, mitkä Android-laitteet tukevat suoratoistoa Oticon Moreen.

Useimmat Android-laitteet kuitenkin tukevat vain langatonta Classic Bluetooth -teknologiaa. Oticon-kuulokojeet eivät käytä tätä teknologiaa, koska se kuluttaa enemmän tehoa. Siksi suoratoisto sellaisenaan puhelimiin, jotka eivät tue ASHA-protokollaa, ei ole mahdollista. Ratkaisu tähän on Oticon ConnectClip!

ConnectClip on laite, joka yhdistää matkapuhelimen (Android tai iPhone) langattomasti Oticonin Bluetooth-kuulokojeisiin. Koska ConnectClipissä on sekä Classic Bluetooth että Bluetooth Low Energy, se toimii myös sellaisten kuulokojeiden ja laitteiden kanssa, joissa on vain Classic Bluetooth. Näin laitteet voivat sitten kommunikoida keskenään.

ConnectClip tarjoaa myös kaksisuuntaisen ääniyhteyden eli oma ääni voidaan suoratoistaa takaisin puhelimeen. Kaksisuuntaisen yhteyden ansiosta voit nauttia handsfree-puheluista ystävien ja perheen kanssa.

ConnectClip on myös hyödyllinen, kun sinun tarvitsee kuulla toisen henkilön puhe esimerkiksi väkijoukossa tai meluisassa ympäristössä. ConnectClip toimii tällöin pienenä etämikrofonina, jota keskustelukumppanisi pitää. ConnectClip poimii hänen äänensä ja striimaa sen suoraan korviisi kuulokojeiden kautta.

Jos haluat tietää enemmän mahdollisuuksista yhdistää kuulokojeet käyttämiisi laitteisiin, kuten puhelimeen ja televisioon, seuraa tätä linkkiä ja lue blogijulkaisumme Oticonin yhdistettävyydestä.