Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ladattavat kuulokojeet

Näyttääkö laturisi tältä?

Siirry ZPowerin usein kysyttyihin kysymyksiin

 • > Kuinka usein ladattavia kuulokojeita tulee ladata?

  Kuulokojeet pitäisi ladata joka yö. Litiumioniakku voidaan ladata joka päivä, eikä akun tarvitse tyhjentyä kokonaan ennen kuin laitat sen takaisin laturiin.

 • > Kuinka kauan akku kestää täyteen ladattuna?

  Akun päivittäinen suorituskyky riippuu useista tekijöistä kuten kuulokojeittesi asetuksista, kuulonalenemasta, ympärilläsi olevasta ääniympäristöstä, akun iästä ja siitä, toistatko suoratoistona ääntä puhelimesta, televisiosta tai muista laitteista.


  Esimerkkejä akun kestosta:

  • 24 tuntia ilman suoratoistoa

  • 18 tuntia viiden tunnin suoratoistolla


  Jos kuulokojeesi virta ei riitä koko päiväksi, saattaa olla aika vaihdattaa akku kuuloalan ammattilaisellasi.

 • > Miten laitan ladattavat kuulokojeet laturiin?

  Aseta kuulokojeet latausportteihin siten, että kuulokojeiden LED-merkkivalot osoittavat samaan suuntaan kuin laturin LED-valo. Varmista, että kuulokojeet alkavat latautua (kummankin kuulokojeen LED-merkkivalo palaa vakaasti punaisena). Jos kuulokojeet on asetettu laturiin väärin, ne eivät lataudu.

   

  video-login 
 • > Miten saan selville, onko kuulokojeeni täysin latautunut?

  Kuulokojeen LED-merkkivalot muuttuvat tasaisesti palavaksi punaiseksi, kun kuulokoje latautuu. Ne muuttuvat tasaisesti palavaksi vihreäksi, kun kuulokojeesi on ladattu täyteen. Kuulokojeiden täyteen lataamiseen kuluu kolme tuntia, jos akku on täysin tyhjä.


  video-login 
 • > Miten kauan kestää ladata kuulokojeet täyteen?

  Jos akku on täysin tyhjentynyt, kuulokojeiden täyteen lataamiseen kuluu noin kolme tuntia.
  Litiumioniakku täyttyy nopeammin alussa. Niinpä 30 minuutin jälkeen akussa on 25 % virtaa, ja tunnin jälkeen akun lataustaso on 50 %.

 • > Miten saan selville, onko kuulokojeeni täysin latautuneet?

  Laturi on paras paikka säilyttää kuulokojeitasi. Laita kuulokojeesi laturiin latautumaan aina, kun ne eivät ole käytössä. Näin voidaan varmistaa, että kuulokojeet ovat aina ladattuina.

 • > Mitä tapahtuu, jos kytken laturin pois päältä ja laitan silti kuulokojeet laturiin?

  Laturin kytkeminen pois päältä kytkee kuulokojeet päälle, minkä jälkeen kuulokojeiden akku alkaa kulua samalla, kun ne ovat latausporteissa. Sen vuoksi on tärkeää pitää laturi kytkettynä virtalähteeseen aina, kun kuulokojeesi ovat latausporteissa.

 • > Mitä virtalähdettä voin käyttää laturille?

  Laturissa on virtajohto pistorasiaa varten. Laturin voi ladata muista lähteistä USB-portin avulla. Varmista, että virtalähde on USB 2.0 -yhteensopiva ja vähintään 500mA:n teholla. Esimerkkejä virtalähteistä: Virta-asema, tietokone, auto Valvo aina latauksen aloitusta, jotta voit varmistaa, että virtalähde tarjoaa riittävää tehoa laturillesi.

 • > Kuulokojeeni vilkkuvat punaisena, kun laitan ne laturiin?

  Tämä on merkki järjestelmävirheestä. Ota yhteyttä kuuloalan ammattilaiseesi.

 • > Miten laitan ladattavat kuulokojeeni päälle / pois päältä?

  Kuulokojeesi kytkeytyvät automaattisesti päälle, kun poistat ne laturista. Kuulokojeet kytkeytyvät automaattisesti pois päältä, kun asetat ne laturiin. Voit kuitenkin laittaa ne itse päälle ja pois päältä.


  VIDEO: Näin laitat ladattavat kuulokojeet päälle / pois päältä

 • > Tarvitsenko kuulokojeiden kuivainta ladattavien kuulokojeitteni kanssa?

  Kuulokojeiden kuivainta ei saa käyttää jos sen lämpötila ylittää +40 °C, koska litiumioniakut ovat herkkiä korkeille lämpötiloille ja voivat vahingoittua.

  Kaikki Oticon Opn -kuulokojeet on testattu ja luokiteltu IP68-standardin mukaan, mikä varmistaa niiden veden- ja pölynkestävyyden, joten ne eivät tarvitse kuivainta. Sisällä olevat litiumioniakut ovat myös nano-pinnoitettuja, mikä estää kosteuden sisään tunkeutumisen.

 • > Voinko tarkista paristojen/akun tilan Oticon Companion -sovelluksesta?

  Kyllä. Napauta kuulokojekuvaketta toimintorivillä kotinäytön alareunassa. Paristojen/akun nykyinen varaustaso näkyy näytön yläreunassa.

 • > Mikä on litiumioniakku?

  Ladattavaan litiumioniakkuun perustuvaa teknologiaa käytetään laajalti kodinelektroniikassa. Se soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen, koska se mahdollistaa suuren akkukapasiteetin, mikä puolestaa pidentää käyttöaikaa ja lyhentää latausaikaa.

 • > Ovatko litiumioniakut lämpöherkkiä?

  Kyllä, jossain määrin. Akut on ladattava +5°C:n ja +40°C:n välisessä lämpötilassa. Laturi pysäyttää lataamisen tämän lämpötilavälin ulkopuolella. Lataus jatkuu automaattisesti, kun lämpötila on taas toiminta-alueella +5°C – +40°C.

  Nämä lämpötilarajoitukset eivät vaikuta kuulokojeiden käyttämiseen.

 • > Kestävätkö litiumioniakut pidempään, jos niitä ei lataa joka yö?

  Paras tapa toimia on ladata kuulokojeet joka yö, koska litiumioniakkujen ei tarvitse purkautua kokonaan ennen seuraavaa lataussykliä. Niillä ei ole ”latausmuistia” samalla tavalla kuin muilla akuilla ja paristoilla.

 • > Liittyykö litiumioniakkuihin joitakin erityisiä varotoimenpiteitä?

  Kyllä. Tätä kuulokojetta ylläpitää ladattava litumioniakkukenno, joka ei ole poistettavissa. Älä yritä päästä käsiksi kuulokojeessa olevaan akkuun. Vain kuuloalan ammattilainen saa vaihtaa akun.
  Jos nielet litiumioniakun sisältävän kuulokojeen tai litiumioniakun tai akku päätyy korvaasi tai nenääsi, hakeudu välittömästi lääkäriin.

   

  Muista tutustua ladattavien kuulokojeiden turva- ja käsittelyohjeisiin erillisen kuulokojeiden käyttöoppaan avulla.

 • > Voinko lentää turvallisesti kuulokojeen kanssa, jossa on ladattava litiumioniakku?

  Kyllä. Ladattavien kuulokojeiden käyttö on turvallista myös lentokoneessa, ja voit ottaa laturin mukaasi koneeseen. Voit myös pakata kuulokojeen ja laturin ruumaan meneviin matkatavaroihin.

 • > Kuinka laitan kuulokojeeni lentotilaan?

  Saat aktivoitua ja deaktivoitua lentotilan painamalla painikkeen alaosaa yhtäjaksoisesti 7 sekunnin ajan. Painikkeen painaminen yhdessä kuulokojeessa aktivoi lentotilan molemmissa kuulokojeissa.

  Kun lentotila on aktivoitu, kuulokojeet toimivat yhä tavallisesti, mutta Bluetooth® on kytketty pois päältä.

   

  VIDEO: Katso miten lentotila aktivoidaan ja otetaan pois käytöstä

 • > En aio käyttää kuulokojeitani pitkään aikaan – mitä niiden kanssa pitäisi tehdä?

  Jos kuulokojeet on tarkoitus varastoida yli 14 päiväksi, on tärkeää ladata ne täyteen. Laita sen jälkeen kuulokojeet pois päältä painiketta painamalla.

   

  Kuulokojeiden varastointi täyteen ladattuina varmistaa sen, että akku on edelleen mahdollista ladata. Akku pitää kuitenkin ladata täyteen vähintään 6 kuukauden välein. Jos et lataa kuulokojeitasi 6 kuukauteen, ladattavat akut on vaihdettava.

 • > Voinko yrittää käynnistää kuulokojeeni uudelleen laittamalla ne uudestaan päälle, kun niistä on loppunut virta?

  Et. Jos kuulokojeistasi on loppunut virta, laita ne laturiin latausta varten. Kuulokojeiden käynnistäminen uudelleen ei pidennä niiden käyttöaikaa.