Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Ladattavat kuulokojeet

Näyttääkö laturisi tältä?

Siirry ZPowerin usein kysyttyihin kysymyksiin

• > Kuinka usein ladattavia kuulokojeita tulee ladata?

Kuulokojeet pitäisi ladata joka yö. Litiumioniakku voidaan ladata joka päivä, eikä akun tarvitse tyhjentyä kokonaan ennen kuin laitat sen takaisin laturiin.

• > Kuinka kauan akku kestää täydellä latauksella?

Päivittäinen akun suorituskyky riippuu useista eri tekijöistä, kuten kuulokojeen asetuksista, kuulonaleneman tasosta, ympäristön äänistä, akun iästä ja siitä suoratoistatko ääntä puhelimesta, televisiosta tai muusta laitteesta.

Esimerkkejä akun kestosta:

• 24 tunnin akun kesto ilman suoratoistoa

• 18 tunnin akun kesto viiden tunnin suoratoistolla

Jos koet, että kuulokojeittesi virta ei riitä koko päiväksi, voi olla tarpeen vaihtaa akku.

Ota yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen.

• > Kuinka asetan ladattavan kuulokojeen latausasemaan?

Jos sinulla on Oticon Opn S, Ruby, More, Real, Opn Play tai Play PX -kuulokoje, seuraa näitä ohjeita: Aseta kuulokoje latausasemaan siten, että LED:it (valot) kuulokojeissa osoittavat samaan suuntaan kuin LED:it (valot) latausasemassa. Varmista, että kuulokojeen lataus käynnistyy (LED molemmissa kuulokojeissa on oranssi). Jos kuulokojeet on asetettu virheellisesti, ne eivät lataudu.

Jos sinulla on Oticon Intent -kuulokoje, seuraa tätä ohjetta: Aseta kuulokoje latausasemaan siten, että LED:it (valot) kuulokojeissa osoittavat vastakkaiseen suuntaan kuin LED:it (valot) latausasemassa. Varmista, että kuulokojeen lataus käynnistyy (LED molemmissa kuulokojeissa on oranssi). Jos kuulokojeet on asetettu virheellisesti, ne eivät lataudu.

• > Kuinka voin tietää, että kuulokojeeni ovat täysin latautuneet?

LED-valo kuulokojeessasi palaa tasaisesti oranssina, kun kuulokojeet ovat latautumassa. Kun valo muuttuu tasaisen vihreäksi, kuulokojeet ovat täysin latautuneet. Kuulokojeittesi mallista riippuen täyteen lataaminen vie 2–4 tuntia, jos akku on täysin tyhjä.

• > Kuinka kauan kuulokojeiden täyteen lataaminen kestää?

Jos akku on täysin tyhjä, täyteen lataaminen vie noin 2–4 tuntia, riippuen kuulokojeittesi mallista.
    Liitiumioniakku täyttyy latauksen alkuvaiheessa nopeammin kuin lopussa.

• > Miten saan selville, onko kuulokojeeni täysin latautuneet?

Laturi on paras paikka säilyttää kuulokojeitasi. Laita kuulokojeesi laturiin latautumaan aina, kun ne eivät ole käytössä. Näin voidaan varmistaa, että kuulokojeet ovat aina ladattuina.

• > Mitä tapahtuu, kun kytken latuaslaitteen pois päältä, ja kuulokojeet ovat yhä laturissa?

Latauslaitteen kytkeytyminen pois päältä kytkee myös kuulokojeet pois päältä. Näin varmistetaan, että herättäessäsi kuulokojeissa ei ole tyhjiä akkuja, esimerkiksi sähkökatkoksen seurauksena.

• > Mitä virtalähdettä voin käyttää laturille?

Laturissa on virtajohto pistorasiaa varten. Laturin voi ladata muista lähteistä USB-portin avulla. Varmista, että virtalähde on USB 2.0 -yhteensopiva ja vähintään 500mA:n teholla. Esimerkkejä virtalähteistä: Virta-asema, tietokone, auto Valvo aina latauksen aloitusta, jotta voit varmistaa, että virtalähde tarjoaa riittävää tehoa laturillesi.

• > Kuulokojeitteni valo vilkkuu oranssina, kun ne asetetaan latausasemaan?

Jos kuulokojeittesi valo vilkkuu oranssina, kun se asetetaan latausasemaan, sinun tulee ottaa yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen.

• > Kuinka kytken ladattavan kuulokojeen päälle ja pois päältä?

Kuulokojeesi kytkeytyy automaattisesti päälle, kun poistat sen laturista. Kuulokojeesi kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun kytket sen laturiin. Voit myös manuaalisesti kytkeä sen päälle tai pois päältä.

• > Tarvitsenko kuivauslaitetta ladattavien kuulokojeideni kanssa?

Voit tarvita kuivauslaitetta ladattaville kuulokojeillesi riippuen useista tekijöistä, kuten ilman kosteudesta omalla alueellasi. Keskustele kuuloalan ammattilaisen kanssa asiasta, ja pyydä suositusta, mitä laitteita tähän voidaan käyttää.

• > Voinko tarkista paristojen/akun tilan Oticon Companion -sovelluksesta?

Kyllä. Napauta kuulokojekuvaketta toimintorivillä kotinäytön alareunassa. Paristojen/akun nykyinen varaustaso näkyy näytön yläreunassa.

• > Mikä on litiumioniakku?

Ladattavaan litiumioniakkuun perustuvaa teknologiaa käytetään laajalti kodinelektroniikassa. Se soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen, koska se mahdollistaa suuren akkukapasiteetin, mikä puolestaa pidentää käyttöaikaa ja lyhentää latausaikaa.

• > Ovatko litiumioniakut lämpöherkkiä?

Kyllä, jossain määrin. Akut on ladattava +5°C:n ja +40°C:n välisessä lämpötilassa. Laturi pysäyttää lataamisen tämän lämpötilavälin ulkopuolella. Lataus jatkuu automaattisesti, kun lämpötila on taas toiminta-alueella +5°C – +40°C.

Nämä lämpötilarajoitukset eivät vaikuta kuulokojeiden käyttämiseen.

• > Kestävätkö litiumioniakut pidempään, jos niitä ei lataa joka yö?

Paras tapa toimia on ladata kuulokojeet joka yö, koska litiumioniakkujen ei tarvitse purkautua kokonaan ennen seuraavaa lataussykliä. Niillä ei ole ”latausmuistia” samalla tavalla kuin muilla akuilla ja paristoilla.

• > Liittyykö liitiumioniakkuihin erityisiä varotoimia?

Kyllä. Tässä kuulokojeessa on kiinteä, ladattava liitiumioni-akku. Älä yritä päästä käsiksi kuulokojeeseen asennettuun akkuun.
    Hakeudu välittömästi lääkäriin, jos litiumioniakullinen kuulokoje on nielty, tai liitiumioniakku joutuu korvaan tai nenään.

Varmista, että tunnet ladattaviin kuulokojeisiin liittyvät turvallisuus- ja käsittelyohjeet, jotka ovat erillisessä kuulokojeiden käyttöohjeissa.

• > Voinko matkustaa lentokoneessa turvallisesti ladattavien litiumioni-kuulokojeiden kanssa?

Kyllä, voit turvallisesti pitää ladattavia kuulokojeita lennolla ja ottaa latauslaitteen mukaan lentokoneeseen. Jos sinulla on pöytämallinen latauslaite, voit turvallisesti pakata kuulokojeesi ja laturin ruumaan meneviin matkatavaroihin. Jos sinulla on SmartCharger, jossa on sisäänrakennettu akku, voit ottaa sen mukaasi matkustamoon.

• > Kuinka saan Bluetooth® -yhteyden pois päältä (lentotila) kuulokojeissani?

Paina ja pidä painettuna painikkeen alempaa osaa 7 sekunnin ajan kytkeäksesi Bluetooth-laitteen pois päältä ja päälle (lentotilan aktivointi ja poistaminen käytöstä). Painikkeen painaminen toisessa kuulokojeessa kytkee Bluetooth-laitteen pois päältä (lentotila aktivoituna) molemmista kuulokojeista. Kun Bluetooth on kytketty pois päältä (lentotila on aktivoituna), kuulolaite toimii yhä normaalisti.

VIDEO: Katso kuinka lentotila aktivoidaan ja poistetaan käytöstä

• > En käytä kuulokojeitani pitkään aikaan – mitä niille pitäisi tehdä?

Jos sinun täytyy olla käyttämättä kuulokojeistasi ja säilyttää niitä pitempään kuin yli 14 vuorokautta, on tärkeää ladata ne täyteen. Sammuta sen jälkeen kuulokojeet manuaalisesti painiketta käyttämällä.

Kuulokojeittesi säilyttäminen täydellä akulla varmistaa, että akkua pystytään lataamaan myös jakossa. Akku tulee joka tapauksessa ladata täyteen 6 kuukauden välein. Jos et lataa kuulokojeitasi 6 kuukauteen, ladattavat akut tarvitsevat vaihtoa.

• > Voinko yrittää käynnistää kuulokojeeni uudelleen laittamalla ne uudestaan päälle, kun niistä on loppunut virta?

Et. Jos kuulokojeistasi on loppunut virta, laita ne laturiin latausta varten. Kuulokojeiden käynnistäminen uudelleen ei pidennä niiden käyttöaikaa.