Parempi kuuleminen alkaa aivoista

Aivot ovat kaikkein tärkein kuulokojeesi. Kerromme miksi.

Mitä jos voisit kuulla paremmin vähemmällä vaivalla, rasittamatta aivojasi?

Oletko koskaan ajatellut: ”Kuuloni on hyvä, kunhan vain keskityn tarpeeksi”? Tai ”Nykyiset kuulokojeeni ovat hyvät, mutta väsyn nopeasti niitä käyttäessäni”?

Jos aivosi eivät saa tarvitsemiaan ääniä, ne käyttävät erityisen paljon vaivaa luodakseen äänistä merkityksiä. BrainHearing™:n avulla aivot pääsevät käsiksi koko äänikuvaan, minkä ansiosta ne voivat keskittyä kaikkein tärkeimpiin äänilähteisiin. BrainHearing ei ole vain teknologia tai ominaisuus. Se on keskeinen käsitys siitä, miten kuulomme toimii – ja kuinka aivomme tulkitsevat ääniä.

Kuuleminen on ajattelemista.

Kuulet aivoillasi, et korvillasi. Kuulo, ja etenkin puheen ymmärtäminen, on kognitiivinen prosessi, ei mekaaninen.

Korvat vastaanottavat ääniä, ja aivot tulkitsevat niitä luoden merkityksiä. Aina kun jokin ääni puuttuu, aivot yrittävät täyttää aukon – tämä on usein vaikea ja väsyttävä prosessi. Hyvässä kuulossa ei ole kyse ainoastaan äänten vahvistamisesta. Tärkeintä on auttaa aivoja ymmärtämään kuulemiasi ääniä. Tämän vuoksi olemme siirtyneet ”korvat edellä” -lähestymistavasta ”aivot edellä” -lähestymiseen.

Näin BrainHearing
auttaa sinua

BrainHearingin avulla elämäsi äänistä tulee merkityksellisempiä.

BrainHearingin perusfilosofia on tukea aivoja antamalla niille työkalut, joilla ne luovat äänistä merkityksiä, sen sijaan, että niitä rasitettaisiin liiallisella äänenvoimakkuudella. Tämä vähentää aivoihin kohdistuvaa rasitusta (kognitiivinen kuorma), jonka seurauksena väsyt nopeammin. Yhden äänilähteen vahvistamisen sijasta se tarjoaa luonnollisemman ja miellyttävän äänikuvan.

Miten BrainHearing vaikuttaa lapsille

Puhutun kielen kehittämiseksi lapsi tarvitsee laajimman puheäänikirjon sekä mahdollisimman täydellisen ja kirkkaan äänisignaalin. Sensei- ja Sensei Super Power -kuulokojeisiin sisältyvä, tehokas Oticonin lasten BrainHearing -teknologia tukee huonokuuloisten lasten laajan kognitiivisten taitojen skaalan kehitystä. 

Oticonin BrainHearing-teknologia tarjoaa jatkuvaa äänenkäsittelyä, joka vastaa lapsesi tarpeita tämän jokaisessa kehitysvaiheessa. Kun lapsen kommunikaatiotaidot kehittyvät, parannukset voivat positiivisesti vaikuttaa moniin lapsen elämän osa-alueisiin, kuten koulumenestykseen, sosiaalisiin suhteisiin ja jopa itsetuntoon.

Lue miksi lapsen kuulolla on niin suuri merkitys

Oticon Opn™ vie BrainHearing-teknologian uuteen ulottuvuuteen

Perinteinen kuulokojeteknologia ei toimi menestyksellisesti monimutkaisessa kuunteluympäristössä, jossa on useampi puhuja. Kun äänilähteitä on useita ja äänet ovat dynaamisia ja ennalta arvaamattomia, perinteinen teknologia sulkee pois kaikki ympäröivät äänet edestä tulevaa puhetta lukuun ottamatta. Tällöin aivot eivät saa tarvitsemaansa tietoa ympäröivästä äänimaailmasta, mikä vaikeuttaa huomion luonnollista kohdentamista tai sen siirtämistä eri kohteeseen.

Oticon Opn on BrainHearing-tuotevalikoimamme uusin tulokas. Se on nopea ja riittävän tarkka tukemaan aivojen tapaa käsitellä ääntä, ja se selviytyy useista puhujista samanaikaisesti jopa kaikkein monimutkaisimmissa kuunteluympäristöissä. Oticon Opn -kuulokoje tarjoaa aivoille paremmat toimintaolosuhteet. Siten se parantaa kuuntelukokemusta, vähentää kuunteluponnisteluja sekä parantaa puheen ymmärtämistä ja kykyä osallistua aktiivisesti keskusteluihin, joissa on useita puhujia.

Lue lisää Oticon Opn -kuulokojeesta

Kuulokoje auttaa pitämään aivosi kunnossa

Kuulokojeen aktiivinen käyttö helpottaa huonokuuloisten henkilöiden osallistumista sosiaalisiin aktiviteetteihin. Sosiaaliset aktiviteetit puolestaan antavat virikkeitä aivoille, mikä vähentää kognitiivisten kykyjen nopean heikkenemisen riskiä.

“Koskaan ei ole liian myöhäistä hoitaa kuulonalenemaa. Mutta mitä aikaisemmin toimit, sitä parempi lopputulos on kognitiivisten kykyjen kannalta”, sanoo Hélène Amieva, joka toimii professorina Bordeaux'n yliopistossa.

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=7fad1721ef392a2c5103e339c5fde543&source=embed&photo%5fid=13280273" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Koe BrainHearing aivoillasi

Sanat ovat vasta alkua. Arvostaaksesi todella BrainHearing-teknologiaa anna aivojesi kokea ero tilojen välillä. Pyydä paikallista kuuloalan ammattilaista sovittamaan sinulle Oticon-kuulokoje, johon sisältyy BrainHearing-teknologia – ja anna aivojesi päättää.

Etsi paikallinen kuulokeskus

 • BrainHearing -filosofia (ENG)

  Jos haluat perehtyä tarkemmin BrainHearing-teknologian filosofiaan, lue viimeisimmät tutkimusjulkaisut täällä.

 • Löydä BrainHearing-kuulokojeita

  Tutustu kuulokojeisiimme nähdäksesi, mitkä tarjoavat täyden BrainHearing-kokemuksen.

 • BrainHearing lapsille

  Lapsen kehityksen kannalta on erittäin tärkeää, että tämän aivot saavat tarpeeksi ärsykkeitä. Tässä BrainHearing voi auttaa sinua.

 • Kuulo

  Tiesitkö, että kuulo on ainut aisteistamme, joka ei koskaan nuku?