Kuulokojeet huolehtivat aivojen terveydestä

Lukuaika: 2 min.
18.01.21

Fakta, joka voi yllättää: kuulet aivoillasi, et korvillasi

 

Korvien tehtävä on vastaanottaa ääniä ja lähettää ne aivoille. Vasta aivoissa aistimme, että olemme kuulleet äänen. Koska aivot tekevät suurimman työn, saatat tuntea itsesi alkuun väsyneeksi, kun aloitat kuulokojeiden käytön. Se menee kuitenkin ohi. Samalla tavalla kuin urheillessa lihakset ensin kipeytyvät, myös aivot tottuvat vähitellen taas äänten kuulemiseen.

Perusfilosofiamme on kehittää ratkaisuja, jotka tukevat aivoja, sen sijaan, että vain lisäisimme äänten voimakkuutta. Pelkkä voimakkuuden lisääminen on aivoille kuluttavaa. Sen sijaan autamme niitä äänten tulkitsemisessa. Näin saat luonnollisemman ja miellyttävämmän äänikokemuksen, väsyt vähemmän ja pystyt muistamaan enemmän tärkeistä keskusteluista. Kutsumme tätä nimellä BrainHearing™.

 

Kuulokojeesi on suunniteltu auttamaan sinua elämään parasta mahdollista elämää ja huolehtimaan aivojesi hyvinvoinnista. Hyödyt terveydelle ovat suuret. Tutkimukset osoittavat, että kuulosta huolehtiminen voi pienentää varhaisendementian riskiä – osittain, koska sosiaaliseen elämään osallistuminen ja vuorovaikutus ihmisten kanssa on tärkeää aivojen terveydelle. 

Kuin työntäisin pääni ulos harmaasta pilvestä  Lisbet Dahl, näyttelijä ja ohjaaja

Tunnettu tanskalainen näyttelijä, ohjaaja ja revyyesiintyjä Lisbet Dahl huomasi, että kuulonalenema alkoi vaikuttaa hänen työhönsä kuuluisan Cirkusrevyenin ohjaajana.

Hän haki apua ja sai Oticon Opn -kuulokojeet. Hetki oli läpimurto niin ammatillisesti kuin yksityiselämässä.

Kuulokojeet ovat minulle nyt valtava onnen ja ilon lähde Lisbet Dahl, näyttelijä ja ohjaaja

Lisbetin kokemukset saattavat vastata omiasi ajan myötä. Tämä kaksiosainen videosarja kertoo, millainen vaikutus kuulokojeilla on ollut hänen elämäänsä.