Miten Hans sai takaisin kuulonsa – ja sosiaalisen elämänsä

Lukuaika: 1 min
23.02.22

Puhumme usein kuulon takaisin saamisen taianomaisesta vaikutuksesta. Sillä on perustava vaikutus ihmisten elämään, joka ulottuu syvemmälle kuin vain äänien kokemiseen.

 

Aviopari Hans ja Kissy van Prooijen voivat todistaa tämän. Hans oli kamppaillut kuulonaleneman kanssa 25–30 vuotta ennen kuin päätti hankkia Oticon-kuulokojeet. Kissy puhui Oticonin edustajan kanssa ennen Hansin käyntiä ja selitti, että hänen miehensä kuulonalenema oli vaikuttanut myös häneen.

”Se vaikuttaa minuun sosiaalisesti. Hans usein kieltäytyy kutsuista ja vetäytyy omiin oloihinsa. Tunteet ovat vahvasti pinnalla juuri nyt. Odotan kovasti hänen osallistumistaan taas.”

Hansin toiveet ovat samankaltaisia kuin hänen vaimonsa.

”Odotan kuulevani paremmin. Sitä me kaikki huonokuuloiset toivomme. Odotan saavani tasapainoisemman elämän, jossa kuulotasoni on tasaisempi eikä vaihtele niin paljon. Minulla on suuria odotuksia, että tulevaisuudessa pystyn olemaan sosiaalisempi.”

Katso Hansin ja Kissyn tarina tästä – ensimmäisestä sovituksesta tilanteeseen kahden kuukauden kuluttua – ja kuulet, miten hän sai kuulonsa lisäksi takaisin myös sosiaalisen elämänsä.