Kuulokojeidesi puhdistus ja paristojen vaihtaminen

Lukuaika: 2,5 min
23.02.22

Kun saat kiinni hyvästä rutiinista kuulokojeidesi käyttämisessä, alat huomata asioita. Uusia ääniä. Uusia tuntemuksia. Uusia tunteita. Ja aivan mahdollisesti, korvavahaa. 

 

Tässä kirjoituksessa puhumme kuulokojeittesi puhdistamisesta – mukaan lukien korvavahan poistaminen. Näytämme myös, miten vaihdat paristot kuulokojeisiisi.

 

Korvakäytävät tuottavat korvavahaa pääasiassa kahdesta syystä: Ensimmäiseksi se auttaa korvakäytävän voitelussa – huulirasvan tavoin. Toiseksi se auttaa suojaamaan korvia tulehduksilta ja vierailta esineiltä, kuten pieniltä hyönteisiltä.

Korvavahalla on siis luonnollinen ja tärkeä tarkoitus kehossa. Vahan kerääntyminen voi kuitenkin tukkia kuulokojeesi ja se on yksi yleisimmistä syistä, miksi kuulokojeet tarvitsevat huoltokorjausta.

Suosittelemme, että otat päivittäiseksi tavaksi puhdistaa korvakappaleen nenäliinalla tai kuivalla liinalla. Tämän pitäisi poistaa korvavaha.

Jos huomaat, että kuulokojeesi eivät toimi yhtä hyvin kuin aikaisemmin ja että niihin on kerääntynyt korvavahaa, sinun on syytä vaihtaa vahasuoja. Näin tapahtuu harvoin ensimmäisen kuukauden aikana, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi. Ota vain yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen ja pyydä apua. He opettavat, miten teet sen itse kotonasi, jos haluat, tai voit pyytää heitä auttamaan. 

 

Kuulokojeiden paristot kestävät tyypillisesti 3–10 päivää käytöstä riippuen – esimerkiksi siitä, kuinka paljon käytät niitä musiikin ja television suoratoistoon.

Paristojen vaihtaminen ei ole vaikeaa. Kuulet äänen, kun paristoteho on alhainen. Tämä on merkki, että on aika vaihtaa paristot. Tämä varoitusaika voi vaihdella riippuen siitä, miten kuuloalan ammattilainen on ohjelmoinut kuulokojeesi.

Jos tarvitset apua, voit katsoa tämän opastuksen paristojen vaihtamisesta kuulokojeisiisi:

 

 

Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä paristojen vaihtamisesta:

  • Laita pieni merkki tai tarra paristosta kalenteriisi joka kerta, kun vaihdat paristot. Näin voit seurata keskimääräistä pariston käyttöikää ja suunnitella sen mukaan.
  • Käsittele paristoja tasolla, kuten pöydän tai tarjottimen päällä. Jos pudotat paristot, näin sinun ei tarvitse etsiä niitä lattialta. 
  • Kun olet irrottanut tarran paristosta, suosittelemme, että odotat 30-60 sekuntia ennen kuin laitat pariston paikalleen. Tämä antaa uudelle paristolle aikaa täyttyä ilmalla, mikä saa sen toimimaan optimaalisesti.

 

Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua jokapäiväisessä elämässäsi kuulokojeidesi kanssa!