Perustettu välittämiselle

Oticonin tarina alkoi yhden miehen vahvasta halusta auttaa vaimoaan elämään parempaa elämää, jossa kuulovika ei olisi esteenä. Vahva halu antaa mahdollisuus ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kuulemiseen, on se, mikä vei meitä läpi viimevuosisadan ja mikä vie meitä eteenpäin nyt ja tulevaisuudessa. 

Katso video

Tutustu Oticonin historiaan

 • 1902

  Ensimmäinen kuninkaallinen kuulokoje

  9. elokuuta vuonna 1902 tanskalaissyntyinen kruununprinsessa Alexandra käyttää kuulokojetta, kun hänet kruunataan Englannin kuningattareksi.

  Seuraavana vuonna Hans Demant, joka haluaa hartaasti auttaa kuuloviasta kärsivää vaimoaan, matkustaa Tanskasta Englantiin ostamaan samantyyppisen kuulokojeen.

 • 1904

  Hans Demant tuo kuulolaitteet Tanskaan

  Hans Demant haluaa parantaa vaimonsa ja kaikkien kuulemiseen apua tarvitsevien elämää. Hän tekee sopimuksen General Acoustic Co.:n kanssa ja käynnistää ensimmäisten kuulolaitteiden, sähköisten Acousticon-laitteiden, maahantuonnin Tanskaan.

 • 1910

  Hansin poika William astuu johtoon

  Hans Demantin poika William siirtyy isänsä kuoleman jälkeen yrityksen johtoon. William matkustaa Yhdysvaltain tehtaille hankkimaan tietoa Acousticon-kuulolaitteiden valmistuksesta ja korjaamisesta.

 • 1929

  Suuri lama vaikuttaa

  Ensimmäisen maailmansodan ja Wall Streetin romahduksen mainingeissa kaupparajoitteet vaikeuttavat valmiiden tuotteiden maahantuontia. William alkaa tuoda keskeneräisiä laitteita, joissa ei ole johtoja eikä paristoja, ja valmistaa ne loppuun Tanskassa.

 • 1940

  William tuottaa kuulokojekomponentteja Tanskassa

  Toisen maailmansodan aikana (1939–1945) William Demant ei pysty tuomaan tavaraa Yhdysvalloista, Englannista eikä Ranskasta. Hän päättää valmistaa uusimpien Acousticon-laitteiden komponentit Tanskassa. Näin hän tuottaa ensimmäisen Tanskassa valmistetun lisensoidun kuulokojeen, Acousticusin, joka on kopio alkuperäisestä Acousticon-mallista.

 • 1946

  Amerikkalaistanskalainen kuuloalan konserni syntyy

  Kun yhteistyö Dictograph Productsin (aiemmalta nimeltään General Acousticon Company) kanssa kariutuu, William Demant aloittaa kumppanuuden amerikkalaisen kuulokojetuottaja Charles Lehmanin kanssa. Yhdessä he perustavat amerikkalaistanskalaisen Oticon Corporationin, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa.

 • 1954

  50-vuotisjuhlat

  Oticon juhlii liiketoimintansa 50. vuotta ja kutsuu kaikki 155 työntekijäänsä Kööpenhaminassa järjestettäviin juhliin. Oticon on ylpeä asemastaan johtavana kuulokojeiden toimittajana Tanskan julkiselle sektorille.

 • 1965

  Oticon kansainvälistyy

  Oticon laajentaa kansainvälistä toimintaansa, kun Oticon Corp. avataan Yhdysvalloissa. Oticon-yrityksiä perustetaan Sveitsiin, Norjaan, Saksaan, Skotlantiin, Japaniin, Italiaan, Uuteen-Seelantiin ja Ranskaan. Suurimmat ulkomaiset markkina-alueet ovat Englanti ja Ruotsi sekä myöhemmin Kiina.

 • 1977

  Oticonin ensimmäinen korvansisäinen laite

  Kansainvälisen kehityksen innoittamana Oticon esittelee ensimmäisen erittäin huomaamattoman korvaan asennettavan kuulokojeensa. Kilpailu maailmalla kiristyy.

 • 1991

  Aika ajatella mahdotonta 

  Pääkonttori muuttaa uuteen sijaintiin Strandvejeniin. Koko yrityksessä otetaan käyttöön uusia ja vallankumouksellisia työtapoja mottona "Aika ajatella mahdotonta".

  Lars Kolindin ja Niels Jacobsenin johdolla Oticon käy läpi muutoksia. Niels Jacobsen ohjaa sittemmin Oticonin kohti kansainvälistä menestystä.

 • 1996

  Digitaaliset kojeet

  Oticon julkaisee ensimmäisen täysin digitaalisen kuulokojeen, DigiFocusin. Siinä äänen vahvistus sovitetaan ohjelmoimalla laite käyttäjän yksilöllisen kuulonvian mukaan. Näin otetaan tärkeä askel kohti tänä päivänä tarjolla olevaa täysin langatonta liitettävyyttä. 

 • 2004

  Sata vuotta kuulonhuoltoa

  Oticon esittelee tunnuslauseensa "People First". Yritys tunnetaan maailmalla paitsi maailman toiseksi suurimpana kuulokojeiden valmistajana myös organisaatiostaan, tiimityöstään ja työntekijälähtöisyydestään. Oticon juhlii satavuotista historiaansa 8. kesäkuuta.

 • 2007

  Kuulokojeiden uusi aikakausi

  Oticon julkaisee Epoqin. Kaksi kuulokojetta voi nyt viestiä jatkuvasti keskenään ja tuottaa erittäin luonnollisen äänikuvan. Uusi ratkaisu tuottaa enemmän tietoa äänten luonteesta ja alkuperästä kuin muut saatavilla olevat ratkaisut, ja se mahdollistaa mm. matkapuhelimen ja musiikkisoitinten liittämisen.

 • 2010

  People First astuu tulevaisuuteen

  Oticon on vahvempi kuin koskaan. Pidämme edelleen kiinni lupauksestamme People First. Se kertoo siitä, että kaikki, mitä me teemme, alkaa aina ihmisistä.

 • 2014

  Kuulemme aivoilla

  Oticon nykyiset kuulokojeet tukevat aivojen luonnollista tapaa ymmärtää ääniä.

  BrainHearingin perusfilosofia on tukea aivoja antamalla niille työkalut, joilla ne luovat äänistä merkityksiä, sen sijaan, että niitä rasitettaisiin liiallisella äänenvoimakkuudella.