introbanner-compatibility

Oticon ON – UKK

Yhteensopivuus kuulokojeiden kanssa

Jos haluat tietää enemmän Oticon-kuulokojeidesi yhteensopivuudesta älypuhelimesi tai Oticonin sovellusten ja yhteyslaitteiden kanssa, napsauta tässä

Yleistä tietoa

Kyllä, Oticon ON on saatavilla sekä Apple- että Android-laitteisiin. Ominaisuudet ovat pääosin samat molemmissa, mutta jotkut toiminnot saattavat löytyä vain toisesta järjestelmästä.

Oticon ON voidaan ladata Apple App Storesta® tai Google Play™ -kaupasta. Asenna sovellus älypuhelimeesi tavalliseen tapaan.

Kyllä, Oticon ON on ilmainen ladata ja käyttää.

Esineiden internet / IFTTT -toimintoon liittyy ulkoinen toimittaja (IFTTT). Voit silti käyttää toimintoa ilmaiseksi, jos käytät Oticonin valmiita sovelmia. Jos haluat luoda omia sovelmia, tarvitset maksullisen IFTTT Pro -tilauksen. Katso lisätietoja IFTTT-sivustosta.

Kyllä, sovelluksessa on demotila, jota voit käyttää toimintojen katseluun ja nähdäksesi, pidätkö sovelluksesta. Kokeaksesi täyden hyödyn sinun täytyy kuitenkin yhdistää Oticon ON Oticon-kuulokojeisiisi.

Ei, voit käyttää useimpia Oticon ONin toimintoja ilman tiliä. Vain HearingFitness™ ja IFTTT-toiminnot vaativat tilin niiden käyttämiseen.

Oticon käsittelee kaikkia henkilötietoja paikallisten säädösten mukaisesti. Lisätietoja on Oticon ONin tietosuojailmoituksessa.

Pariliitäntä

Löydät kaiken tarvittavan tiedon kuulokojeiden yhdistämisestä Apple- tai Android-laitteesi laitepariksi tältä sivulta

Kyllä, on mahdollista yhdistää kuulokojeet samanaikaisesti useaan laitteeseen. Suosittelemme kuitenkin yhdistämään kuulokojeet vain yhden laitteen pariksi kerrallaan. Tällä varmistetaan, että yhteys on yksin käyttämäsi laitteen hallinnassa. Tämä helpottaa äänen suoratoistoa kuulokojeisiin.

Yhteyden kantama on enimmillään 10 metriä riippuen ympäristöstä, jossa olet, ja kotisi sisätiloista.

Ominaisuudet

Kyllä, Oticon ONilla voit säätää kuulokojeiden äänenvoimakkuutta huomaamattomasti tai vaimentaa ne ja palauttaa taas äänet. Voit valita, ohjataanko molempia kuulokojeita yhtä aikaa vai säädätkö vasemman ja oikean puolen voimakkuuden erikseen. Voit myös käyttää sovellusta ohjelman vaihtamiseen.

Kyllä, voit käyttää Oticon ONia kuulokojeidesi paristotason silmällä pitämiseen. Voit myös asettaa sovelluksen ilmoittamaan, kun kuulokojeiden paristo alkaa käydä heikoksi.

Kyllä. Oticon ONin Tinnitus SoundSupport -toiminto tarjoaa tinnituksesta kärsiville tilapäistä helpotusta luomalla peiteääntä ja soveltuu osaksi tinnitukseen sopeuttamissa. Tinnitus-toiminto on käytettävissä sovelluksessa vain, jos kuuloalan ammattilainen on ottanut sen käyttöön luovuttaessaan kuulokojeet. Pyydä lisätietoa kuuloalan ammattilaiselta.

Kyllä, Oticon ONissa on etämikrofonitoiminto, jota voi käyttää Apple-laitteiden kanssa. Voit käyttää puhelinta mikrofonina, jonka annat keskustelukumppanillesi. Kuulokojeet toimivat kuulokkeina ja puheääni toistetaan suoraan korviisi. Näin kuulet puheen selkeämmin myös etäältä, ja ympäristömelun vaikutus vähenee.

Tätä Oticon ONin toimintoa ei voi käyttää Android-laitteilla. Voit käyttää sen sijaan etämikrofonina Oticon ConnectClipiä.
Lue lisää tältä sivulta

Voit käyttää etämikrofonitoimintoa, jos sinulla on Apple-laite. Avaa Kaukosäädin-päänäyttö Oticon ONissa ja valitse jokin yleisohjelmista. Etämikrofonitoiminto aktivoidaan napauttamalla mikrofonin kuvaketta näytön oikeassa alakulmassa. Kun kuvake muuttuu vihreäksi, etämikrofoni on aktivoitu. Anna puhelin keskustelukumppanillesi ja pyydä häntä puhumaan sen mikrofoniin. Puhe toistetaan suoraan korviisi. Lopeta napauttamalla kuvaketta uudelleen.

Etsi kuulokoje -toiminto on kätevä työkalu, joka näyttää kuulokojeidesi tarkan GPS-sijainnin tietyllä hetkellä tai silloin, kun ne edellisen kerran käynnistettiin ja yhdistettiin sovellukseen. Toiminto on erityisen hyödyllinen, jos olet kadottanut kuulokojeesi ja tarvitset apua niiden löytämiseen.

Jos haluat suoratoistaa äänen televisiosta kuulokojeisiin, tarvitset Oticon TV-sovittimen. Oticon ON sovelluksen avulla on helppo säätää suoratoiston voimakkuutta ja ympäröiviä ääniä. Jos sinulla on useampia TV-sovittimia ja suoratoistat ääntä useammasta televisiosta, voit nimetä yhteydet Oticon ONissa ja ohjata niitä – voit esimerkiksi vaihtaa toiseen yhteyteen, kun päätät katsoa televisiota toisessa huoneessa.

Kyllä, Oticon ONilla voi ohjata muitakin Oticonin yhteyslaitteita, kuten ConnectClipiä ja EduMiciä. Voit säätää äänenvoimakkuutta ja sitä, paljonko ympäristön ääntä kuulokojeet poimivat.
Lue lisää Oticoniin yhdistettävistä tuotteista tältä sivulta

Kyllä, kaikki Oticonin Bluetooth-kuulokojeet ovat Made for iPhone (MFi) -kuulokojeita ja voit suoratoistaa äänen iPhonesta, iPadista tai iPod Touchista suoraan kuulokojeisiin. Äänen suoratoistamiseen Apple-laitteesta ei tarvita Oticon ONia. ​

Jos sinulla on yhteensopivat kuulokojeet ja yhteensopiva iPhone, voit täysin nauttia handsfree-puheluista yhdistämällä kuulokojeesi suoraan iPhoneesi Bluetoothin kautta.

Jos kuulokojeesi tai iPhonesi eivät ole yhteensopivia viimeisimmän handsfree-viestinnän kanssa, sinun tulee käyttää ConnectClipiä ottaaksesi handsfree-puhelut käyttöön tai puhua iPhonen mikrofoniin.

• Jos sinulla on Android-älypuhelin, joka tukee äänen suoratoistoa kuulokojeista (ASHA) ja kuulokojeet, jotka tukeva suoratoistoa Androidista, voit suoratoistaa äänen puhelimestasi, myös puhelut, kuulokojeisiin. Käyttämällä ConnectClipiä voit puhua kädet vapaina.

​Voit soittaa handsfree-puheluja ilman Oticon ONia ConnectClipin ja älypuhelimen kautta.​

• Jos Android-laitteesi ei tue ASHAa tai jos sinulla on kuulokojeet, jotka eivät ole yhteensopivia suoratoiston kanssa Androidista, tarvitset ConnectClipin välityslaitteeksi suoratoistamaan äänen kuulokojeisiisi. ConnectClip välittää äänen laitteestasi kuulokojeisiin ja takaisin. Voit myös soittaa ja vastaanottaa puheluja kädet vapaina: kuulokojeet toimivat kuulokkeina ja ConnectClipistä tulee mikrofonisi.

Voit soittaa puheluja kädet vapaina ilman Oticon ONia ConnectClipin ja älypuhelimen kautta.

Tarkista, onko puhelimesi yhteensopiva

Oticon ONin HearingFitness-toiminnolla voit hallita tarkemmin kuulokojeiden käyttöäsi. Toiminnon avulla voit asettaa tavoitteet siihen, paljonko käytät kuulokojeita, seurata sitten edistymistäsi sekä tukea kuuloterveydestä huolehtimista.

Oticon ONin Esineiden internet -toiminnolla voit yhdistää kuulokojeet muihin Internetiin yhteydessä oleviin laitteisiin. Voit määrittää omia älykkäitä yhteyksiä, esimerkiksi että kuulokojeiden käynnistäminen laittaa kahvinkeittimesi päälle tai että saat kuulokojeisiin ilmoituksen aina, kun joku soittaa ovikelloa.
Lisätietoa esineiden internetistä ja IFTTT-palvelujen hyödyistä löydät tältä sivulta

Esineiden internet / IFTTT -toiminto

IFTTT (If This Then That) on kolmannen osapuolen palvelu, jonka avulla kuulokojeet, kodinkoneet, sovellukset ja sivustot voidaan määrittää toimimaan automaattisesti yhdessä mukautettavien sääntöjen mukaan.

Kyllä, sinun täytyy luoda Oticon-tili ja lisäksi IFTTT-tili.

Pääset alkuun seuraamalla Esineiden internet -osion ohjeita.
Lisätietoa palvelun käyttöönotosta on myös tällä sivulla

Kyllä, se on turvallinen. Vastaat vain omien laiteyhteyksiesi suunnittelusta. Nämä ovat täysin henkilökohtaisia, eivätkä ne näy muille ihmisille. Muista pitää kirjautumistietosi aina hyvässä suojassa.

Ei, tämän toiminnon käyttö ei kuluta ylimääräistä tehoa, eikä se vaikuta pariston kestoon.

Kyllä. Varmista kuitenkin, että uudet kuulokojeesi ovat Oticon ON -yhteensopivat. Kun uudet kuulokojeet on yhdistetty puhelimesi laitepariksi, voit jatkaa IFTTT-palvelujen käyttöä uusilla kuulokojeilla Oticon ONin kautta.

Voit poistaa tämän toiminnon käytöstä (ja kytkeä sen taas takaisin käyttöön) suoraan Oticon ONissa.

Suoratoiston taajuuskorjain

Taajuuskorjain on eräänlainen suodatin, joka säätää määrättyjen taajuuskaistojen voimakkuutta. Suoratoiston taajuuskorjainta, kuten Oticon ONissa olevaa, voidaan käyttää säätämään kuulokojeisiin suoratoistettavaa ääntä (kuten musiikkia, podcastia, äänikirjan, elokuvan tai videon ääntä tai etämikrofonin suoratoistoa). Näin pystyt vaikuttamaan kuulemaasi suoratoistoääneen ja nauttimaan yksilöllisestä kuuntelukokemuksesta.

Suoratoiston taajuuskorjainta voi käyttää kaikkien Oticonin Bluetooth-kuulokojeiden kanssa lukuun ottamatta Oticon Opnia ja Oticon Siyaa. Jos kuulokojeesi eivät tue tätä toimintoa, suoratoiston taajuuskorjaimen painike ei näy sovelluksessa.

Suoratoiston taajuuskorjaimella voi säätää kolmen eri taajuusalueen (kaistan) voimakkuutta: matalien äänten (basso), keskialueen ja korkeiden äänten (diskantti). Voit säätää jokaisen kaistan voimakkuutta erikseen niin, että saat äänestä itsellesi mahdollisimman miellyttävän ja tasapainoisen.

Jokaisen kaistan voimakkuutta voi lisätä enintään +6 dB tai vähentää -12 dB.

iPhonelle tai iPadille, joita käytetään Oticon Bluetooth -kuulokojeiden kanssa*, ASHAa tukeville Android-puhelimille, joita käytetään ASHA-ynteensopivia kuulokojeiden kanssa:

Suoratoiston taajuuskorjaimen painike näkyy Kaukosäädin-näytössä (kaikissa muissa paitsi Tinnitus-ohjelmissa). Kun suoratoisto on käynnissä, painike on aktiivinen (vihreän värinen) ja taajuuskorjaimen asetuksiin tekemäsi muutokset kuuluvat heti kuulokojeissa. Kun suoratoisto ei ole käynnissä, painike on passiivinen (harmaan värinen). Voit edelleen muuttaa taajuuskorjaimen asetuksia, ja valitsemasi asetukset otetaan käyttöön, kun aloitat suoratoiston. Suoratoiston taajuuskorjain säätää vain suoratoiston ääntä, ei niitä ääniä, joita kuulokojeiden mikrofonit poimivat ympäriltäsi.

Android-puhelimille, jotka eivät tue ASHAa, ASHAa tukeville Android-puhelimille, joita käytetään kuulokojeiden kanssa, jotka eivät ole ASHA-yhteensopivia:

Suoratoiston taajuuskorjaimen painike tulee esiin Kaukosäädin-näyttöön, kun käynnistät äänen suoratoiston kuulokojeisiin toisesta Oticon-laitteesta (ConnectClip, EduMic tai TV-sovitin). Kun suoratoisto lakkaa, painike katoaa näytöstä – siihen asti, kunnes suoratoisto taas seuraavan kerran käynnistetään. Suoratoiston taajuuskorjain säätää vain suoratoiston ääntä, ei niitä ääniä, joita kuulokojeiden mikrofonit poimivat ympäriltäsi.

Kaikki Oticon Bluetooth -kuulokojeet tukevat suoratoiston taajuuskorjainta, paitsi Oticon Opn ja Oticon Siya.

Onko puhelimeni yhteensopiva?

Kun napautat suoratoiston taajuuskorjaimen painiketta, aukeaa uusi näyttö, jossa näkyy kolme taajuuskaistaa. Voit säätää jokaisen kaistan voimakkuutta sen omaa säädintä käyttämällä.

Jos olet poistunut suoratoiston taajuuskorjaimen näytöstä, napauta painiketta uudelleen. Napauta PALAUTA OLETUS -painiketta liukusäädinten alta, niin oletusasetukset palautetaan (0 dB jokaiselle kaistalle).

Kyllä. Kun suoratoistat ääntä Oticon-laitteen kautta, näet Kaukosäädin-näytössä suoratoiston taajuuskorjaimen painikkeen. Napauta sitä, niin pääset säätämään laitteesta suoratoistamaasi ääntä. Kun suoratoisto pysäytetään, painike katoaa siihen asti, kunnes jatkat taas suoratoistoa.

Kyllä, voit käyttää suoratoiston taajuuskorjainta hienosäätämään ääntä, kun kuuntelet musiikkia, mikäli ääni suoratoistetaan kuulokojeisiisi (puhelimesta, TV-sovittimesta tai ConnectClipistä). Suoratoiston taajuuskorjain ei toimi, jos soitat musiikkia tavallisista kaiuttimista.

Kyllä voit.

Kun suoratoistat ääntä kuulokojeisiin ja käytät Oticon ONia:

Taajuuskorjaimen asetuksiin tekemäsi muutokset kuuluvat välittömästi kuulokojeissa. Tämä koskee sovelluksia, jotka jatkavat suoratoistoa myös taustalla ollessaan (eli suoratoistosovelluksen ollessa edelleen auki, vaikka se ei näy näytössä).

Kun et vielä suoratoista ääntä tai kun käytät sovellusta, joka keskeyttää suoratoiston taustalla ollessaan (eli suoratoistosovelluksen ollessa edelleen auki, vaikkakaan ei näytössä):

Kun käytät iPhonea ja iPadia Oticonin Bluetooth-kuulokojeiden* kanssa tai ASHAa tukevaa Android-puhelinta yhdessä ASHA-yhteensopivien kuulokojeiden kanssa, voit muuttaa taajuuskorjaimen asetuksia – valitsemasi uudet asetukset otetaan käyttöön, kun suoratoisto taas käynnistyy. Kun käytät Android-puhelinta, joka ei tue ASHAa, tai ASHAa tukevaa Android-puhelinta,mutta kuulokojeita, jotka eivät ole ASHA-yhteensopivat, voit muuttaa taajuuskorjaimen asetuksia vain suoratoiston aikana.

Kaikki Oticon Bluetooth -kuulokojeet tukevat suoratoiston taajuuskorjainta, paitsi Oticon Opn ja Oticon Siya.

Onko puhelimeni yhteensopiva?

Kyllä voit.

Kyllä. Voit hienosäätää keskustelukumppanisi ääntä suoratoiston taajuuskorjaimella, kun käytät etämikrofonitoimintoa Oticon ONissa. Toiminto on käytettävissä vain iOS-laitteilla.

Et, suoratoiston taajuuskorjain ei pysty säätämään kuulokojeidesi mikrofonien poimimaa ääntä. Voit säätää vain ääntä, joka suoratoistetaan muista lähteistä (muista Oticon-laitteista tai muista sovelluksista).

Kyllä, suoratoiston taajuuskorjain muistaa asetuksesi, kun käynnistät suoratoiston toisesta sovelluksesta tai laitteesta – niin kauan kuin Oticon ON pidetään käynnissä (voit vaihtaa toiseen sovellukseen, mutta pidä Oticon ON käynnissä taustalla). Voit palata Oticon ONiin uudelleen, kun haluat taas säätää asetuksia.

Ei, kun sovellus suljetaan, asetukset palautuvat oletuksiin (0 dB kaikilla kaistoilla). Avaa Oticon ON uudelleen, kun haluat taas säätää asetuksia.

Kyllä, Oticon ON muistaa suoratoiston taajuuskorjaimen asetukset, niin kauan kuin se on käynnissä (voit vaihtaa toiseen sovellukseen, mutta pidä Oticon ON käynnissä taustalla). Kun käynnistät kuulokojeet uudelleen, sovellus säätää asetukset kuulokojeissa taas samoiksi.

Jos käynnistät uudelleen vain yhden kuulokojeen (ja sinulla on kaksi kuulokojetta), sovellus lukee suoratoiston taajuuskorjaimen asetukset toisesta kuulokojeesta ja palauttaa ne myös uudelleen käynnistettyyn kojeeseen.

Ei, mutta valitsemasi asetukset muistetaan ja niitä käytetään niin kauan kuin Oticon ON on käynnissä (myös vain taustalla).

Tämä mahdollisuus on Oticon ON -sovelluksessa vain valkoiselle, vaaleanpunaiselle tai punaiselle kohinalle. Tätä mahdollisuutta ei valitettavasti ole merenkohinaäänille.