Pääset hyvään alkuun kun huomaat, millaista on kuulla taas

Aluksi monet äänet vaikuttavat kovemmilta kuin ennen kuulokojeen saamista, ja kiinnität paljon enemmän huomiota ympäristöösi kuin tavallisesti. Huomaat myös ääniä, joita et ehkä ole kuullut pitkään aikaan. Tämä on täysin normaalia, eikä johdu siitä, että kuulokojeesi ääni olisi säädetty liian kovalle. Se johtuu siitä, että aivosi ovat automaattisesti sopeutuneet matalampaan äänenvoimakkuuteen ja niiden on nyt sopeuduttava uudelleen äänen alkuperäiselle tasolle. 

Se muistuttaa hieman rautatien lähellä kulkemista. Aluksi huomaat jokaikisen ohikulkevan junan, mutta jonkin ajan kuluttua aivosi ymmärtävät, että nämä äänet eivät ole tärkeitä ja suodattavat ne pois.

Hyviä vinkkejä pehmeään alkuun
kuulokojeiden kanssa:


1. Käytä niitä suurimman osan päivästä. Et saa niistä täyttä hyötyä, jos käytät niitä harvoin. 

2. Käytä niitä hiljaisissa tilanteissa ja kahdenkeskisissä keskusteluissa kotona. 

3. Kuuntele radiota tai TV:tä - aloita kuuntelemalla selostajia, koska heillä on tapana puhua selkeämmin. Jatka sitten muilla ohjelmilla. 

4. Käytä niitä meluisammissa ympäristöissä, kuten vilkasliikenteisen tien lähellä ja läheisessä ruokakaupassa. 

5. Käytä puhelinta. Kallista ja paina kuulokkeen reunaa kevyesti poskiluuta vasten ja pidä kuuloketta hieman korvan yläpuolella lähellä kuulokojeen mikrofonia. Tämä estää kuulokojetta viheltämästä ja antaa parhaat olosuhteet keskustelulle.

Seurantatapaaminen

Kuuloalan ammattilainen pyytää todennäköisesti sinua tulemaan seurantatapaamiseen kuulokojeiden hienosäätöä varten. Tämä tehdään niiden sopeuttamiseksi kuuloosi ja elämäntapaasi. Tämä on myös hyvä tilaisuus esittää kysymyksiä tai kertoa ongelmista, joita olet mahdollisesti kohdannut edellisen tapaamisen jälkeen. Suosittelemme ottamaan sukulaisen tai ystävän mukaan tähän tapaamiseen. He voivat antaa arvokasta tietoa kuulostasi heidän näkökulmastaan katsottuna.

Vinkkejä ulkona käymiseen

Kun menet ensimmäisen kerran ravintolaan tai vierailet muissa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, koet sen luultavasti haastavana. Mutta ajan myötä se helpottuu.

  • Elokuvateatteri tai teatteri

    Soita etukäteen tarkistaaksesi, onko heillä silmukkajärjestelmä tai muita apuvälineitä, jotka voidaan yhdistää kuulokojeeseesi.

  • Ravintolat ja kahvilat

    Pyydä pöytää hiljaiselta alueelta kaukana sisäänkäynnistä ja keittiöstä, mihin tarjoilijat kulkevat edestakaisin. Yritä myös istua selkä melun suuntaan.

  • Seminaarit ja konferenssit

    Yritä saapua ajoissa ja saada istumapaikka edestä. Älä arkaile pyytää puhujaa käyttämään mikrofonia.

Tiesitkö?

Voit liittää kuulokojeesi puhelimeen, televisioon ja muihin laitteisiin ja säätää niiden äänentason haluamaksesi. 

Vieraile tuki-osiossa.

 

Kuulokojeen hoito

Kuulokojeen on kestettävä kaikkea kosteudesta vahaan. Noudata näitä ohjeita kojeen pitämiseksi hyvässä kunnossa.

Puhdista kuulokoje joka päivä ja poista vaha. Älä koskaan käytä kotitalouskäyttöön tarkoitettuja puhdistusaineita tai vettä. Käytä kuivaa liinaa ja harjaa. Voit myös kysyä kuuloalan ammattilaiselta kuivaussarjoista ja muista työkaluista.

Lue lisää puhdistuksesta  
Jotta kuulokoje pysyy tehokkaana, luotettavana ja kestävänä, sitä ei pidä altistaa kosteudelle, kuumuudelle, kemikaaleille ja iskuille.

Opi, kuinka käsittelet kuulokojetta varovaisesti.
Puhdista kerääntynyt korvavaha joka päivä  työkaluilla. Ottamalla yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen saat tietoa oman kuulokojeesi vahasuojasta ja sen vaihtamisesta.

Opi, kuinka vahasuoja vaihdetaan.

Tuki-osasta löydät lisätietoja ja opastusvideoita kuulokojeen käytöstä ja hoidosta.

Varoitus: Pidä kuulokoje poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta!

Kuulokojeen paristot voivat olla nieltynä vaaraksi lapsille tai eläimille. Ota yhteyttä lääkäriin tai eläinlääkäriin, jos kuulokojeen paristo niellään vahingossa.