EduMic FAQ

• Tuote

Tuotetiedot, ääni, tekniset tiedot

• Käyttö

Eri tilojen käyttö, yhteydet FM/Rogeriin ja liitinkaapeliin, vianetsintä ja lataus

• Laiteparin muodostaminen ja yhdistäminen

Käyttö ja tekniset tiedot liittyen laiteparin muodostamiseen ja yhdistämiseen

• Kuulokojeohjelma

Kuulokojeen ja TV-sovittimen asetukset

Tuote

V: EduMicissä on neljä eri käyttötilaa:

• Mikrofonitila (20 m alue)
• Liitintila (20 m alue)
• FM-tila (3 m alue)
• Induktiokelatila (3 m alue)

V: FM-yhteys on ensisijainen, kun sekä FM-vastaanotin että liitinkaapeli ovat yhdistettyinä EduMiciin.

V: Näin käy, kun painat painiketta ja laitteisto syöttää virtaa siruun ja Edumicin sisällä olevaan elektroniikkaan. Jos jännite on liian matala niin, ettei sirua voi käyttää, toinen piiri ottaa sen pois käytöstä pian tämän jälkeen. Tämä tarkoittaa, että ohjelmisto muodostaa kevyen, pienen virran järjestelmään.

Käyttö

V: Kyllä. Latausprosessi sammuu automaattisesti, kun akku on täyteen ladattu.

V: 2,5 tuntia.

V: EduMicissä on sinetöity akku. EduMic täytyy palauttaa Oticonille akun vaihtoa varten.

V: EduMicissä ei ole tätä toimintoa. Jos opiskelija tarvitsee tätä toimintoa, suosittelemme yhdistämään EduMicin liitinkaapelilla Frontrow Juno-äänikenttäjärjestelmään tai vastaavaan. Juno voi sekoittaa striimejä opettajan Juno-mikrofonista ja ääntä ulkoisista äänilaitteista.

V: Suositeltu etäisyys on 15 - 20 cm suusta.

V: Ääni tulee maadoitussilmukasta, joka on luotu tässä asennuksessa. Voit käyttää EduMiciä liitinkaapelilla ja ladata laitetta samanaikaisesti niin kauan, kun käytetään eri virtalähdettä. Vasta kun USB-latauskaapeli ja liitinkaapeli on yhdistetty samaan tietokoneeseen/kannettavaan, matala ääni kuuluu.

V: EduMic suoratoistaa aina, kun se on päällä. Siten se ei siirry valmiustilaan.

V: Häiriön pieni riski on olemassa. Ratkaisuna voi kokeilla lähettimen taajuuskaistan vaihtoa (esim. 5 GHz:lle). Jos tämä ei auta, voit kokeilla muuttaa sen korvatason Roger X:ään BTE-instrumenteilla ja FM10-sovittimella tai induktiokelaohjelmalla käyttämällä Roger My Linkiä miniRITE T:llä tai miniRITE R:llä.

V: EduMiciä ei ole suunniteltu käytettäväksi pöytämikrofonina. Se on kalibroitu signaaliin 20 cm:n etäisyydellä mikrofonista (80/89 dB SPL). Pöydällä kaiutin on kauempana, eikä ääni ole ehkä riittävän vahvistettu.

V: Automaattinen ohjelman vaihto on saatavilla vain, kun kuulokojeessa on laiteohjelmistona 5.0 tai uudempi. Päivitä kuulokojeen laiteohjelmisto tämän ominaisuuden käyttöön ottamiseksi. Huomaa, että ominaisuus on saatavilla, kun olet valinnut manuaalisesti EduMic-ohjelman ensimmäistä kertaa 4.0-laiteohjelmistolle 4.0 tai aiemmalle. Suosittelemme ottamaan yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen saadaksesi laiteohjelmiston 8.0-päivityksen Opn Play tai Opn S -kuulokojeisiin, jotta tämä ominaisuus toimii varmasti.

V: Kyllä, EduMic voi suoratoistaa missä tahansa ohjelmassa, myös FM:ssä latauksen aikana. Ladattaessa FM-äänen taso voi kuitenkin olla heikompi.

V: Kyllä. Voit yhdistää EduMicin eri äänikenttäjärjestelmiin, kuten Front Row Junoon käyttämällä liitinkaapelia. Voit myös yhdistää TV-sovitin 3.0:n luokassa ja käyttää EduMiciä mukana kuljetettavana mikrofonina muissa luokissa ja muilla opettajilla.

V: Ei. Voit yhdistää ja suoratoistaa ääntä vain yhdeltä laitteelta kerrallaan. ConnectClipiä voidaan kuitenkin käyttää kuulokojeiden äänenvoimakkuuden lisäämiseen tai vähentämiseen EduMicin lähettäessä.

V: Kyllä, tosin rajoituksin. Voit yhdistää ja suoratoistaa ääntä vain yhdeltä laitteelta kerrallaan. Opn S, Opn Play, Xceed tai Xceed Play (2019) tai uudempia kuulokojeita käyttämällä voit käyttää jopa neljää EduMiciä. Vain yksi EduMic voi kuitenkin olla aktiivinen kerrallaan. Kun kaksi EduMiciä on päällä ja yhdistettyjen kuulokojeiden toiminta-alueella, jokainen EduMic voi ottaa suoratoisto-oikeuden, kun painiketta painetaan kaksi kertaa lyhyesti. Huomaa, että vie noin 8-10 sekuntia, ennen kuin kuulokojeet kuulevat lähetyksen äskettäin aktivoidusta EduMicistä.

V: Tämä ei ole mahdollista. Et voi pitää tuntia vain EduMicillä, jos lapsilla on useita yhteensopimattomia kuulokojeita. Tarvitset Oticon 2.4 GHz Bluetooth® vähäenergisen vastaanottimen EduMicistä striimaamiseen. Tämä vastaanotin on vain Oticonin kuulokojeissa (sekä Oticon Medicalin Ponto 4:ssa, kuten myös Bernafonin ja Sonicin kuulokojeissa). Emme tarjoa 2.4 GHz:n yleisvastaanotinta, kuten Amigo R2 universal FM -vastaanotinta.

V: Kyllä, tämä voidaan tehdä Genie-ohjelmistolla (kuuloalan ammattilaisille) tai Oticon On -sovelluksella (käyttäjille).

V: Ei. EduMicissä ei ole langallisten kuulokkeiden käyttövaihtoehtoa.

V: Ei. Kun FM-vastaanotin on yhdistetty EduMiciin, se vaihtaa FM-tilaan ja mikrofoni on pois käytöstä. FM-tilassa EduMic täytyy asettaa opiskelijan lähelle (3 metrin alueelle). Palaa mikrofonitilaan irrottamalla FM-vastaanotin EduMicistä.

Laiteparin muodostaminen ja yhdistäminen

V: Maksimietäisyys EduMicin yhdistämiseksi kuulokojeisiin on 20 cm.

V: Jos opiskelija käyttää Opn S1 -kuulokojetta (2019) tai uudempaa, kuulokojeet yhdistyvät automaattisesti viimeksi yhdistettyyn EduMiciin. Jos useita EduMicejä käytetään kahdessa eri luokassa, ja ne on yhdistetty samoihin kuulokojeisiin, sammuta se EduMic, jolta opiskelijan ei pitäisi suoratoistaa ääntä ja yhdistä oikeaan EduMiciin. Jos yhdistäminen ei ole enää ole tarpeellista, harkitse kaikkien laiteparien poistamista tältä laitteelta.

V: Jos opiskelija käyttää Opn- tai Siya -kuulokojeita, vain yksi EduMic tai TV-sovitin voidaan yhdistää kuulokojeisiin kerrallaan. Jos opiskelija käyttää useampaa kuin yhtä näistä laitteista, yhdistäminen täytyy tehdä uudelleen joka kerta, kun hän haluaa käyttää eri laitetta. Jos opiskelija käyttää Opn S1 (2019) -kuulokojeita tai uudempia, kuulokojeet yhdistävät automaattisesti mihin tahansa EduMiciin, johon se on yhdistetty (enintään 4 laitetta).

V: Yhdistämisaika on 34-47 sekuntia yhdelle kuulokojeelle. Yhdistämisaika pitenee, jos yrität yhdistää useita kuulokojeita. Suosittelemme yhdistämään vain yhden kojeen kerrallaan, jotta pysyt kartalla siitä, mitä kuulokojeita on yhdistetty.

V: EduMic voi pitää muistissaan enintään 20 kuulokojetta (10 settiä tai 20 yksikanavaista laitetta), jotka hyötyvät kuulokojeiden automaattisesta ohjelman vaihdosta. EduMic poistaa vähinten käytetyt kuulokojeet sisäisestä muistista, jos EduMiciin on yhdistetty useampi kuin 20 kuulokojetta. Nämä käyttäjät pääsevät kuitenkin suoratoistettuun signaaliin vaihtamalla manuaalisesti EduMic-ohjelmaan kuulokojeissaan.

V: EduMicissä on automaattinen yhdistämistoiminto. Tämä tarkoittaa, että se yhdistää automaattisesti 20 cm:n alueella oleviin kuulokojeisiin. Tilan merkkivalo lakkaa välkkymästä sinisenä ja muuttuu vihreäksi, kun yhdistäminen on valmis.

V: Katso yhteensopivat kuulokojeet yhteensopivuuskoosteesta

V: Kytke EduMic päälle, paina painiketta ja pidä painettuna 12 sekuntia, kunnes tilan merkkivalo muuttuu PUNAISEKSI. Kaikki laiteparit on nyt poistettu EduMicistä.

V: EduMicillä on kaksi toiminta-aluetta: Mikrofoni- ja liitintilassa se on 20 metriä. FM- ja induktiokelatilassa alue on 3 metriä.

V: Kyllä. Voit yhdistää EduMicin 3,5 mm:m liitinkaapelilla.

V: Ei. EduMiciä ja Connect Clipiä voidaan käyttää erikseen eri toimintoihin luokassa, mutta kuulokojeet voidaan yhdistää van yhteen laitteeseen kerrallaan.

V: CROS-lähetin ei pysty vastaanottamaan suoratoistettua signaalia. EduMic kuitenkin suoratoistaa vastaanottavaan kuulokojeeseen.

V: Voit nähdä vain yhden yhdistyn kuulokojeen Oticon ON -sovelluksessa. Sinun täytyy yhdistää jokaiseen kuulokojeeseen erikseen, jos äänenvoimakkuutta täytyy säätää.

Kuulokojeohjelma

V: Kun Edumic on kuuluvuusalueella (20 m), kuulokojeet vaihtavat automaattisesti EduMic-ohjelmaan. EduMic-ohjelma lisätään ohjelmasykliin, ja jos ohjelman vaihto on käytössä kuulokojeissa, opiskelija voi käyttää ohjelmapainiketta ohjelmien välillä vaihtamiseen.

V: Kytkin tulisi asettaa kohtaan ”oo” (FM + mic), ja mikrofoni suositellaan lukitsemaan tähän kohtaan vastaanotinvalikossa kohdassa T31. Jos kytkin on asetettu kohtaan ”o” (vain FM) ”oo"-kohdan sijaan, toiminnoissa ei ole eroja EduMiciin yhdistämisen aikana. 100Hz osaäänten OBLE-kohina lisääntyy kuitenkin 10dB.

V: Tähän on monia syitä:

1. Jotta se olisi taaksepäin yhteensopiva Velox-pohjaisten kuulokojeiden kanssa aina vuoteen 2016 asti, ohjelma täytyy jakaa yhdistettävyyslaitteiden välillä - alusta ei tue uutta ohjelmaa.

2. Ominaisuus esiteltiin 19.1 “moni-TV-sovittimessa” ja se on olennainen myös EduMicissä. Esimerkiksi käytettäessä yhtä EduMiciä koulussa ja toista kotona, laitepareja ei tarvitse muodostaa joka kerta.

3. TV-sovitin 3.0 :n käyttöä seurataan Genie 2 Data Logging -ohjelmassa (ei ConnectClipissä). Tämä on myös tärkeää EduMicin käytölle.

V: Rogeria vahvistettaessa se on todennäköisesti oletuksena läpinäkyvä. Amigo R2:ssa on oletuksena +8 dB:n HA+FM -vahvistus, ja sitä tulee todennäköisesti vähentää +4 dB:n vahvistukseen käyttämällä vastaanotinvalikkoa T31:ssa. R2-kytkimen suositeltu asento on ”oo”.